Skip to content →

Žlutý čaj

Čajové lístky se zpracovávají nejrůznějšími způsoby. Dochází tak ke vzniku různých druhů, které se odlišují vzhledem, chutí i vůní, a obsahem látek. Vzniká žlutý čaj, černý, bílý, zelený a další druhy. Důležitý je stupeň oxidace. Využívá se nesprávného pojmu fermentace, i když z chemického hlediska se o fermentaci nejedná.
Žlutý čaj nevzniká procesem oxidace, jako například černý. Jeho sušení je podobné jakou zeleného nebo bílého, ale probíhá delší dobu, v silnějších vrstvách a dokonce pod lněnou látkou. Díky tomu má žlutý čaj jedinečnou barvu, obsah látek, a nasládlou chuť.

Vzácná specialita

Čaj je považován za čínskou specialitu a je vzácný. Přesný postup jeho výroby je utajen. Má mimořádné vlastnosti. Jeho chuť je specifická, s nasládlým medovým nádechem, barva je zlatavě žlutá.

Žlutý čaj
Ohodnoťte příspěvek